Orman işçilerinin zorlu kış mesaisi sürüyor

28 February Monday, 2022
Giresun'da orman köylüleri, gelirlerini yüksek rakımda soğuk ve karlı hava şartlarında, bakım kesimi için damgalanan ağaçları keserek sağlıyorlar. Sabahın ilk saatlerinde başlayan mesailerinde kesimin yanı sıra; devirme, çekme gibi işlemleri de yapıyorlar.
Orman işçilerinin zorlu kış mesaisi sürüyor Giresun'da orman köylüleri, kış mevsiminin getirdiği zorluklara rağmen bakım kesimi mesaisini sürdürüyor.

Sabahın ilk saatlerinde ormana gelen işçiler, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü Kulakkaya Orman İşletme Şefliği'nin bakım kesimi için damgaladığı ağaçları, güvenlik önlemi altında ve orman işletmesi görevlisinin gözetiminde motorlu testereyle keserek çelik halatlara bağlıyor.

Sürütücüyle yol yakınına kadar çekilen ağacın kabukları motorlu alet ve balta kullanılarak soyulduktan sonra parçalara bölünüyor. Elde edilen kütükler ise kamyonlara yüklenerek toplama alanlarına taşınıyor.

Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selahattin Uzunoğlu, "Kış primleri güzel, sağ olsun Cumhurbaşkanımız iyi fiyat açıkladı, memnun olduk. Ormanlardan kuru ağaçları topluyoruz, bunlardan köyümüze gelir sağlıyoruz. Kooperatifimize kayıtlı 350 üye var, şu anda ormanda 30 kişi çalışıyor. Yazın da fidan dikimi yapıyoruz." dedi.

Yıllardır ormanda çalışan Ziya Turhan da zorlu çalışma şartlarına değindi. "Yayla havasında soğuk rüzgarlar zorluyor. Bu iş biraz ağır olduğundan ağacı devirmek, çekmek zor işler. Sürütücüyle çekerken riskli yanları da var, halatların bize vurma riski, sakatlanma olasılığımız var. Bu konularda çok dikkatli olunması gerekiyor." diye konuştu.
Giresun orman köylüsü budama kesim ağaç