Orman yangınına müdahale süresi 15 dakikaya düştü

31 October Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey müdürlüğünün döner sermaye hazırlık toplantısında 2018’de yaşanan orman yangınları hakkında bilgiler paylaştı. Karacabey “müdahale süresi 15 dakikaya düştü” dedi.
Orman yangınına müdahale süresi 15 dakikaya düştü Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Orman Genel Müdürlüğü 2019-2021 Dönemi Döner Sermaye Bütçesi" hazırlık toplantısına katıldı. İçinde bulunduğumuz yıla ait orman yangınları ile ilgili bilgileri paylaştı.
 
Karacabey: “Hakikaten çok başarılı bir orman yangınları sezonu geçirildi. Tabii bunda 'sadece hava şartları iyiydi, başarılıydık. Hava şartları iyi olmasa başarılı olmazdık' sonucu çıkarılmasın. Kesinlikle orman teşkilatındaki arkadaşlarımızın başarılı, özverili çalışmalarıyla kazasız, belasız sıkıntısız bir sene olarak atlattık 2018 yılını. Bu sene hem çıkan yangın sayısı azdı hem de yangın başına düşen alanda son yılların en iyi rakamları oldu. Bu sene yangına müdahale süresini 15 dakikadan aşağıya çektik. Bu süreyi yangına hassas bölgelerde13-14 dakikaya indirdik. Yangına müdahale süresinin kısalığı, yangın başına düşen orman alanı miktarının da aynı oranda düşmesine sebep oldu. Bu sene yangın başına düşen alan 2,6 hektar olarak gerçekleşti. Gerçekten başarılı bir istatistik ortaya çıktı. Bölgemizde en başarılı ülke olarak görünüyoruz."  dedi.
 
orman yangın mücadele genel müdür