Orman yangınları felaketi yaşatıyor

29 July Thursday, 2021
Antalya’nın Manavgat İlçesinde başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürerken Akseki İlçesinden de yangın haberi geldi. Manavgat’ta 3 can kaybına neden olan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı, çok sayıda ev ve mahalle boşaltıldı.
Orman yangınları felaketi yaşatıyor Antalya'nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Manavgat'ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale devam etti. Akseki ilçesinde de gece yarısı başlayıp, büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına da müdahale ediliyor. Her iki yangına sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale başladı.

Helikopterle bölgede inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yangında yaşlı bir çiftin hayatını kaybettiğini duyurdu. Akseki ilçesindeki yangında Kepezbeleni Mahallesi Muhtarı Hasan Ali Yüksel (82) de dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili şu an itibarıyla önemli bir yerleşim yerine ve cana yönelik tehdit bulunmadığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, yangınlara havadan müdahalenin sabahın erken saatlerinde başladığını, zorlu şekilde faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi. Çalışmalarda önceliklerinin yerleşim yerleri olduğunu vurgulayan Pakdemirli, rüzgarın çok kuvvetli, nemin de düşük olması nedeniyle çalışmaların zorlaştığını bildirdi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma yürütüldüğünü ifade eden Pakdemirli, "Elbette yangınların tespiti son derece önemli ama şu anda tespitten çok yangınların kontrol altına alınması, mümkünse cana ve mala zarar gelmemesi konusu daha önemli. Arkadaşlarımız çalışıyorlar." dedi.
 
Mersin’de yerleşim yerleri, oteller ve kamp alanları boşaltıldı

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınları havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında dün çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla bölgede çalışmaya başladı.

Ekiplerin müdahalesi sürerken alevler, Yenikaş Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerini ve seraları tehdit etmeye başladı.

Osmaniye’de de çok sayıda araç ve personel alevlerle mücadele ediyor

Yangın nedeniyle bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığı Osmaniye’de de orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Osmaniye'de çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle Sarpınağzı köyü ile Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılan yangına müdahale sürüyor.

Havadan helikopter ve uçak ile karadan da arazözlerle müdahale edilen yangın bölgesinde ekipler, iş makineleriyle de yol açma çalışması sürdürüyor.

Yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle Kazmaca, Sarpınağzı ve Kadirli ilçesindeki Karatepe'de bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Diğer taraftan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Amutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
orman yangını manavgat Mersin osmaniye marmaris bekir pakdemirli söndürme çalışması tarım ve orman