Orman yangınlarına karşı aralıksız mesai

21 July Thursday, 2022
Yurdun çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınları büyümeden kontrol altına alındı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale eden ekipler aralıksız mesailerine devam ediyor.
Orman yangınlarına karşı aralıksız mesai Orman yangınları korkutuyor, orman personeli alevlere fırsat vermiyor.

Aydın’ın Söke ilçesinde ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı

Aydın’ın Söke ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale etti.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

İzmir’deki orman yangını kontrol altına alındı  

İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.  Yangın, saat 16.15 sıralarında Buca Koop Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Yangın bölgesine sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekiplerinin hem havadan hem karadan müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

Kütahya'da orman yangını kontrol altına alındı  

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ise havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine 4 ilk müdahale ekibi, 9 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 helikopter, 2 uçak ve 4 itfaiye aracı sevk edildi. Yangın ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 dönümlük karaçam ormanının zarar gördüğü öğrenildi.

Bursa'da korkutan orman yangını  

Orman yangınının bir diğer adresi de Bursa oldu. Yangın, saat 19.45 sıralarında Mudanya ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eşkel sahiline yüzmeye gelen vatandaşlar ormanlık alandan dumanlar çıktığını fark etti. Bunun üzerine vatandaşlar durumu ihbar etti. Bölgeye itfaiye, jandarma, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, karadan ve havadan müdahale ederek yangını söndürmek için büyük çaba sarf etti. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışması yapıldı.

Bingöl'de çıkan orman yangını söndürüldü

Bingöl'ün Solhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Yenidal köyündeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarıyla bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, Solhan Belediyesi itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla yangın büyümeden söndürüldü.

Görev şehidi Orman Muhafaza Memuru son yolcuğuna uğurlandı  

Diğer taraftan Muğla’nın Marmaris ilçesinde yanan sahada görev yaparken, rahatsızlanması sonucu vefat eden Orman Muhafaza Memuru Yusuf Zengin düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.  

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 23 Haziran tarihinde çıkan orman yangını sonrasında yanık sahasındaki çalışmaları yürütürken rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Marmaris Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Orman Muhafaza Memuru Yusuf Zengin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Zengin için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, vefat eden ormancının yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Törende Orman Muhafaza Memuru Zenginin özgeçmişi okundu. Özgeçmişinin ardından Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua edilirken, helalliğin ardından Şehit Orman Muhafaza Memuru Zengin gözyaşları ile Memleketi Isparta'ya gönderildi.

Ormanlara giriş yasağı

Orman yangınlarına karşı çeşitli tedbirler de alınıyor.

Kocaeli’de ormanlarda çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla 31 Ağustos’a kadar ormanlık alanlara ziyaretçi girişi yasaklandı.  

İzmir İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun aldığı karara göre de Aliağa’da 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı.  
orman yangın söndürme ogm tarım ve orman