Ormanların gönüllü ateş savaşçıları

30 April Friday, 2021
İzmir’de orman yangınlarına karşı aktif görev almak için başvuran duyarlı ve gönüllü vatandaşlar teorik ve uygulamalı eğitim görüyor.
Ormanların gönüllü ateş savaşçıları Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri hava sıcaklıklarının artmasıyla olası orman yangınlarına karşı eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor.

İzmir’deki eğitimlere sağlığı ve fiziki durumları uygun olan gönüllüler de katıldı. İzmir Orman İşletme Müdürlüğünce eğitimlerine başlanılan gönüllü ateş savaşçıları, düzenlenen tatbikatta profesyonel yangın ekipleri kadar başarı gösterdi.

Eğitimleri ve tatbikatları yöneten İzmir Orman İşletme Müdür Yardımcısı Burak Akkurt, eğitimler hakkında bilgi verdi. Akkurt, bu yoğun talepler doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınlarıyla mücadele eden gönüllülerin hukuki statüsünü düzenlemek ve gönüllülerin çalışma, denetim usul ve esasları ile nitelik, görev, sorumluluk, eğitim, araç-gereç, kıyafetleri ile ilgili düzenlemeleri yapmak suretiyle orman yangını söndürmede gönüllü olan kişilerin çalışmalarının planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir yönetmelik hazırladığını belirterek, bu yönetmelik kapsamında gönüllülere eğitimler verdiklerini, şu ana kadar 121 kişiyi bulan gönüllülerin peyderpey eğitimlerine devam edildiğini söyledi.

Kemalpaşa Yukarı Kızılca Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda mahallenin gönüllü yangın ekibinin başı olan Mehmet Çoban, erken ve hızla müdahale edilemeyen yangınların köylüleri de tehdit edeceğini ifade ederek, "Orman bize oksijen verir, hayat verir, yaşam kaynağımızdır. Ormanı korumak vatanı korumaktır" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de köylerine davet eden Muhtar Çoban, sadece orman yangınları konusunda değil, ormana kötü niyetli insanlardan gelebilecek her türlü olumsuz davranışlara da izin vermediklerini, sıkı takipte olduklarını ve gördükleri şüpheli her durumu jandarma ile Karabel Orman İşletme Şefliğine bildirdiklerini sözlerine ekledi.
izmir orman yangın mücadele gönüllü tarım bakanlık