Örnek projede sayı 45 bin oldu

07 April Wednesday, 2021
Tokat'ta başlatılan ve Türkiye'ye yayılan "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesi" kapsamında kentte dağıtılan koyun sayısı 2 yılda 45 bine ulaştı.
Örnek projede sayı 45 bin oldu
Tokat Valiliği, 2019'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var Projesini hayata geçirdi. İl genelinde 5 yılda 500 bin koyunun meralarla buluşturularak çiftçinin ve köylünün gelirinin artırılması hedeflendi.

Türkiye'ye yayılan ve örnek olan proje ile Tokat’ta dağıtılan koyun sayısı 2 yılda 45 bine ulaştı.

Tokat Valisi Ozan Balcı, projenin detaylarını paylaştı. “Cumhurbaşkanımız 2020 yılını küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etti. Küçükbaş hayvancılıkta en büyük hamleyi Tokat yaptı. Ekip arkadaşlarımız ile beraber, veteriner, çiftçi ve finansçılarımız ile beraber küçükbaş hayvancılığı nasıl geliştirebiliriz diye bayağı kafa yorduk. Yerinde incelemeler yaptıktan sonra modelimiz gelişti. Sağ olsun Tarım Bakanlığımız, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü çok büyük destek verdiler." dedi.

Projede, 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli, sıfır faizli koyun kredisi kullandırdıklarını söyleyen Balcı, "Sadece sıfır faizli kredi kullandırmak değil, veterinerlik hizmetlerinin veriliyor olması, dişi kuzu kesiminin engellenmesi, erkek kuzu kesiminin garanti altına alınması olsun, meraların ıslah edilmesi olsun, böyle bütüncül bir proje oldu." diye konuştu.
tokat koyun dağıtım vali