Ortacalı çiftçi “Örtü Altı Yetiştiriciliği” ile fark yarattı

04 October Thursday, 2018
Muğla Ortaca’lı genç çiftçi Meltem Özataç Cebecioğlu “Kontrollü Örtü Altı Tesisinde Sebze Yetiştiriciliği” konulu projesi ile hayata geçirdiği tesis ile övgü alıyor.
Ortacalı çiftçi “Örtü Altı Yetiştiriciliği” ile fark yarattı Haber: Mikail KORKUT – Muğla İl Enformasyon
Kamera -  Fotoğraf: Uğur ACAR
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında; 2017 yılında, Kontrollü Örtü Altı Tesisinde Sebze Yetiştiriciliği konulu proje ile 30 lira hibe desteği kazanan genç çiftçi Meltem Özataç Cebecioğlu, Muğla Ortaca’da kurduğu tesisle sebze yetiştiriciliğinde üretime önemli katkılar sağlıyor.

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde, Yüksek Lisansını ise Fransa’da tamamlayan Meltem Özataç Cebecioğlu, Ziraat Mühendisi eşinin destekleri ile kurduğu tesisle yaşamı değişti.

Ortacalı genç çiftçi Cebecioğlu, çiftçilik ile sonradan tanışmasına rağmen; sera içi nem dengesinin korunmasında nemölçer, gerekse iç sıcaklığın kontrolünü sağlamak için termometre ve serada çalışan bombus arılarını serinletmek için güneş enerjisinden elde ettikleri enerji kullanımları gibi yeni ve farklı tarımsal üretim tekniklerini de uyguluyor.
Ayrıca son yıllarda yetiştiricilikte ve ihracatta önemli bir sorun haline gelen Domates Güvesi (Tuta Absoluta) ile mücadele kapsamında seralarda kullandığı tül uygulaması ile de başarılı sonuçlar alarak dikkat çekiyor.
 
örtü altı yetiştiriciliği genç çiftçi hibe desteği tarım