Osmaniye zirveye oynuyor

02 August Friday, 2019
Çukurova'nın en önemli tarım bölgelerinden Osmaniye'de dekar başına verimi ve getirisi en fazla ürünlerden bamyanın ekim alanı 10 yılda yüzde 938 arttı.
Osmaniye zirveye oynuyor Osmaniye'de 10 yıl önce alternatif ürün olarak ekimine başlanan bamya, dekar başına verimi ve maddi olarak getirisinin diğer ürünlere göre daha fazla olması nedeniyle ilgi görüyor.
İldeki bamyanın ekim alanı 10 yılda yüzde 938 artış gösterdi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam başta alternatif ürün olarak ekilen bamyanın verim ve kazancındaki artış nedeniyle kabul gördüğünü belirtti. “Bamya üretiminde 2010-2011 yılları içerisinde toplam dönüm başına 700-750 kilogram ürün alınıyordu ama bugün baktığımızda dönüm başına bin - bin 200 kilogram arasında verim alınmaktadır. Geçen yıl 2 bin 245 dekar alana yapılan bamya ekiminden bin 937 ton ürün elde edildi. Bu sene ise ekim alanı 2 bin 595 dekar alana yükseldi. Rekolte olarak ise 2 bin 535 ton gibi bir rakam elde etmeyi planlıyoruz. Bamya tarımı, insan emeği ile çok yakından ilgili olan bir tarım. İki günde, üç günde bir hasat edilmesi gereken bir ürün. Mart ayının ortası gibi ekilir ve mayıs ayının sonunda hasat başlar. Hasat kasım ayına kadar 5 ay gibi bir süre devam eder." diye konuştu.
Osmaniye bamya