Otağ “Yeşil Vatan”ın korunması için görev başında

14 July Friday, 2023
Orman Genel Müdürlüğünün envanterindeki “Otağ” isimli insanlı keşif uçağı, yakın zamanda meydana gelen 4 büyük yangının söndürülmesinde görev aldı.
Otağ “Yeşil Vatan”ın korunması için görev başında  
Yeşil Vatanın korunmasında Otağ etkin görev almaya devam ediyor.

Teknolojisiyle dünyada sadece 5 ülkede kullanılan insanlı keşif uçağı “Otağ”, İzmir Torbalı ve Aliağa ile Muğla Milas yangınlarının yanı sıra Antalya Kaş’taki orman yangınlarında görev aldı.

Yangın sırasında alevlerin ilerleyiş şekli, sıcak noktalar, duman altındaki yanan alanların konumlarını hakkındaki verileri hızla derleyen uçak, bu verileri söndürme ekiplerin hizmetini sunuyor.

İsmi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan uçak orman yangınlarına müdahalenin yanı sıra deprem, sel gibi doğal afetler de görev alabiliyor. Ormancılık ve tarımsal faaliyetlerde de kullanılabilen Otağ, ileri teknolojik sensör ve kameralı görev sistemleri ile dikkat çekiyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Yeşil Vatanımızı korumak için son dönemde Orman Genel Müdürlüğümüzün envanterine kazandırdığımız kara ve hava araçlarımız gücümüze güç katıyor “dedi.

Yumaklı, “Yeşil Vatanımızı koruyup daha da geliştirmek için çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
tarım orman genel müdürlüğü yangın söndürme uçak teknoloji bakan İbrahim yumaklı