Pakdemirli: “Meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz”

23 September Thursday, 2021
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Artık meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz. Hava tahmin tutarlılığında ilk 10 ülke içindeyiz.
Pakdemirli: “Meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz” Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Artık meteorolojide şampiyonlar ligindeyiz. Hava tahmin tutarlılığında ilk 10 ülke içindeyiz.” Açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında imzalan protokoller öncesi konuşan Bakan Pakdemirli, yeni çalışmaların devam edeceğini söyledi. “Her biri yaşam için vazgeçilmez birer unsur. İklim bir coğrafya parçasının meteorolojik kimliğidir. Tabii özellikle meteoroloji ve iklim konusu son dönemde sadece bizde değil, tüm dünyada gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile meteoroloji havanın, suyun ve gıdanın geleceği için daha da önemli bir noktaya geldi.” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli ayrıca “Bu sebeple göreve geldikten sonra meteoroloji alanında A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarımızı detaylı analiz ettik. İnsanların, kurumların ve sektörlerin ihtiyaç, talep ve isteklerine terzi işi çalışmalarımızla yön verdik. 7/24 hizmet veren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz yakın zamanda 15 günlük hava tahminlerini de yayınlamaya başlayacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ve Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun protokolleri imzaladı. Protokoller Atmosferik Alerjik Polen Gözlem Tahmin ve Uyarıları ile Akademik ve AR-GE İnovasyon İşbirliği başlıklarına sahip.
 
tarım orman meteoroloji ankara üniversitesi bakan bekir pakdemirli