Personele “Bilinçli Gübre Kullanımı Eğitimi” verildi

13 November Tuesday, 2018
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, başlatılan eğitim seferberliği kapsamında teknik personele bilinçli gübre kullanımı eğitimi verdi. Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün de katkıda bulunduğu eğitime 190 personel katıldı.
Personele “Bilinçli Gübre Kullanımı Eğitimi” verildi Haber: Samsun İl Enformasyon

Doğru ve dengeli gübre kullanımını sağlayarak insan sağlığının korunmasını ve çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlayan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, teknik personele yönelik bilinçli gübre kullanımı eğitimi düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, gübre kullanımı eğitimlerinin çevre ve insan sağlığı açısından önemine değindi.

“Doğru ve Dengeli Gübre Kullanımın” insan sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından önemini vurgulayan Kırmacı, toprak analizi yapılarak gübre kullanılması hususunun gübre fiyatlarının artış gösterdiği şu günlerde gübre kaynaklarının doğru kullanılması adına daha da önem kazandığını söyledi.
Kırmacı bilinçli gübre kullanımı konusunda üreticilere yönelik eğitimin gerekliliğine de dikkat çekti.

Eğitime katılan uzmanlar; bilinçli bir gübreleme için toprak tahlili yaptırılmasının ve hangi gübrenin, hangi miktarda, hangi zamanda, ne şekilde toprağa verileceğinin tespit edilmesinin, buna göre gübreleme yapılmasının önemini teknik personele anlattı.

Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığından Ziraat Yüksek Mühendisi Hikmet Güleç, Ondokuzmayıs Üniversitesi, Toprak ve Bitki Besleme Bölümünden Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Toprak Bölümünden Dr. Betül Bayraklı ve Samsun Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Ali Yaşar Özdemir’in verdiği eğitimlere 190 personel katıldı.
 
samsun gübre eğitim tarım ve orman