Planlı üretim bilgilendirilmesi Çankırı’da yapıldı

28 November Tuesday, 2023
Çankırı’da tarımsal üretimin planlanması bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bilgilendirmede arz-talep dengesi, üretimde yeterlilik ve kayıtlılık gibi konular ele alındı. Toplantıya il, ilçe tarım ve orman müdürleri; teknik personel, sivil toplum kuruluşları ile muhtarlar katıldı.
Planlı üretim bilgilendirilmesi Çankırı’da yapıldı
Haber: Çankırı İl Enformasyon
 
Çankırı’da tarım sektörü paydaşları bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya il, ilçe tarım ve orman müdürleri; teknik personel, sivil toplum kuruluşları ile muhtarlar katıldı. Toplantıda arz-talep dengesi, üretimde yeterlilik ve kayıtlılık gibi konular ele alındı.

"Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik"i bir devrim olarak tanımlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün: “Tarım sektörünün İnsanlık açısından önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, elimizdeki imkanları ilgili mevzuatlara uygun, en iyi şekilde kullanıp tarım teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yapmaktır. Söz konusu üretim planlanmasının sektör için ihtiyaç olduğunu ve bunu Bakanlığımızın çalışmalarından sonra ilgili kanun maddelerinde değişiklik ile “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" mevzuatıyla yasal alt yapısı da gerçekleşmiştir. Üretim Planlanması ile arz-talep dengesi, üretimde yeterlilik ve kayıtlılık oranında artış sağlanacaktır. Ülkemiz tarım sektörüne hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

Toplantı tarımsal mevzuat konusundaki sunumun ardından soru-cevapla bölümü ile devam etti.
tarım orman çankırı planlı üretim