Ramazan’da denetimler daha yoğun daha titiz

13 April Tuesday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aralıksız yürüttüğü denetimlere gıda işletmeleri ve satış yerlerinde devam etti. Gıda denetim ekipleri hijyen ve Kovid-19 tedbirlerini incelerken bilgilendirme çalışmaları da yapıyor. Bursa’da, Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık Kampanyası kapsamında yürütülen anket çalışması da Nilüfer İlçesindeki Kent Halinde yapıldı.
Ramazan’da denetimler daha yoğun daha titiz Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Ramazan geldi, gıdada denetimler arttı.

Bursa’da çok sayıda gıda işletmesini denetleyen gıda kontrol ekipleri, işletmelerin Kovid-19 tedbirlerine ve hijyen kurallarına uygunluklarını titizlikle inceledi.

Denetimlere katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Ramazanla birlikte gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerde resmi kontrollere ağırlık verdiklerini ifade etti. Aygül, “Ramazanla birlikte halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak, özellikle tüketimi artacak unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık veriyoruz. Başta gıda satış yerleri olmak üzere, gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için sosyal mesafenin korunması, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, alışveriş mekanına kısıtlı sayıda müşteri alınması, el hijyeni için dezenfektan kullanılması, maske takmayan müşterilerin işletmeye alınmaması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde ekiplerimiz tarafından kontroller yapılacak ve bu konuda gıda işletmeleri bilgilendirilecektir. "Ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlerde, gıdaların etiket bilgileri kontrol edilecek, gerekli hallerde ürünlerden analiz edilmek üzere numune alınacaktır. Gıda işletmelerince "paket servis" uygulamasının devam ettiği süreçte özellikle kuryelerin el temizliği, eldiven ve maske kullanımına dikkat edilmesi, kuryeden ya da müşteriden kaynaklı iki yönlü virüs bulaşma riski de göz önünde bulundurularak, gerekli önlemlerin alınması için azami özen gösterilmesi sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir ramazan geçirmesi için halk sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

İsrafı önlemek için denetim ve anket çalışması

Tarım ve Orman Bakanlığının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile birlikte başlattığı Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık  Kampanyası için Bursa’da başlatılan anket çalışması da Nilüfer İlçesindeki Bursa Hikmet Şahin Kent Hali’nde  yapıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek ve Nilüfer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yunus Emre Aşıkkutlu’nun katıldığı denetimlerde uzman personel, gıda israfının önlenmesi ile ilgili işletmecilere bilgi verdi.
bursa gıda denetim güvenilir gıda kovid-19 hijyen gıda israfı tarım ve orman