Ramazan geldi denetimler hız kazandı

27 April Monday, 2020
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri başta fırınlar olmak üzere gıda işletmelerine yönelik denetim seferberliği başlattı. Gıda üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelerin, Ramazan ayında Koronavirüs tedbirlerine hassasiyetle uymaları gerektiğini hatırlatan ekipler işletme çalışanlarını hijyen kuralları konusunda bilgilendirdi.
Ramazan geldi denetimler hız kazandı Haber: Yalova İl Enformasyon

Koronavirüsle mücadele Ramazan’da bir kat daha önem kazandı.

Gıdaya talebin arttığı bu günlerde gıda güvenliğinin önemi de arttı. Bu bilinçle yola çıkan Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri çalışmalarına hız verdi.

Kent genelinde gıda üretim ve satışının yapıldığı çok sayıda işletmeye yapılan denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı da katıldı.

Tırnakçı, “Sürdürülen rutin denetimlerin yanı sıra Alo 174 Gıda Şikayet Hattı’na iletilen şikayetleri titizlikle incelemeye devam ediyoruz. Tüketicilerimizin “En İyi Denetçi Tüketicidir” ilkesi doğrultusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda Alo 174 Gıda hattını arayarak bildirmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Başta fırınlar olmak üzere gıda işletmelerinin üretim, depo ve satış reyonlarını inceleyen ekipler işyeri yetkililerini ortam hijyeni ve mevzuat kurallarına uyulması konusunda bilgilendirdi.
yalova ramazan gıda denetim tarım ve orman koronavirüs hijyen