Ramazanda denetimler arttı

23 May Wednesday, 2018
Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yaptıkları denetimleri artırdı.
Ramazanda denetimler arttı Haber: Bursa İl Enformasyon

Bursa’da gıda denetimleri arttırıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tüketici sağlığını korumak amacıyla gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, merkez ve diğer ilçelerde denetimlerin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Ramazan ayında işletmelerin yoğun bir şekilde denetlenmeye devam edileceğini belirten Yıldız şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın bu konudaki bilinç ve duyarlılığı bizim için çok önemli. Her bir vatandaşımız birer gıda denetçisi görevinde aslında. Tükettikleri ürünleri iyi araştırmaları ve kontrol etmeleri önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın gıda maddeleri ile ilgili karşılaşabilecekleri herhangi bir sıkıntı karşısında, sorunlarını rahatlıkla iletebilecekleri 174 alo gıda hattının yedi yirmi dört kesintisiz olarak hizmet verdiğini özellikle belirtmek isterim."

Ekmek üretimi yapan fırınlar ile tatlı ve pasta üretimi yapan işletmelerin 5996 Sayılı Kanun kapsamında asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu yönüyle denetlendiğini kaydeden Yıldız, dağıtımı yapılacak ramazan erzak paketlerinin de bu kapsamda denetime tabi tutulduğunu dile getirdi.

Denetimlerde alınan ürün numunelerinin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunun incelenip analizlerinin yapıldığını da belirten Dursun Yıldız, “Ramazan ayı boyunca yoğun olarak denetimlere devam edilecek olup ay sonunda da sağlıklı gıda arzını sürdürmek için, rutin ihbar ve şikayetler öncelikli olmak üzere gıda denetimlerine planlı bir şekilde devam edilecektir." şeklinde konuştu.
 
Gıda denetimi bursa gıda denetimi bursa il gıda ramazan denetimi hacı dursun yıldız