Rusya'nın Türkiye'den domates kotası 100 bin tona çıktı

21 January Monday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Almanya’da 11.Dünya Gıda ve Tarım Forumu kapsamında düzenlenen Tarım Bakanları Konferansına katıldı. Pakdemirli, "Rus mevkidaşımla görüştük. En büyük avantajlarımızdan biri de 50 bin domates kotamızı 100 bin tona çıkarmış olduk." dedi.
Rusya'nın Türkiye'den domates kotası 100 bin tona çıktı Tarın ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Almanya'nın başkenti Berlin'de 11. Dünya Gıda ve Tarım Forumu kapsamında düzenlenen Tarım Bakanları Konferansı'na katıldı. Konferansta bir oturuma başkanlık yapan Pakdemirli, Berlin Büyükelçiliğinde Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Pakdemirli, “Burada Tarım Fuarına mevkidaşımızın daveti üzerine gelmiştik,70 ülkenin katıldığı bu fuarda birçok bakanı görme şansımız oldu. Biz bir bakanlar zirvesi yaptık. Alman mevkidaşımla ikili görüşme yaptık ve Tarım Yürütme Komitesini oluşturmasıyla ilgili bir mutabakat zaptı imzalamış olduk. Türk kökenli vatandaşlarımızla, iş adamlarıyla bir araya gelmiş oldu. Tarım ve kırsal yapısal değişikliklerle ilgili bir konferansa başkanlık ettim. Bu konferansta da bizim Türkiye’de yapmış olduğumuz pilot projemiz, teknolojiyle ilgili olan, değerli olan projemizi anlatma fırsatımız oldu. Dünyada bir ilk olduğunu duyunca birçok Avrupa ülkesi dahi olmak üzere hepsi bu konuyu çok hayranlıkla karşıladılar. Rus mevkidaşımla görüştük tabiki en büyük avantajlarımızdan bir tanesi de 50 bin tonluk domates kotamızı 100 bin tona çıkarmış olduk” dedi.
 
bakanpakdemirli rusya domateskotası almanyatarımfuarı tatımyürütmekomitesi