Sağanak tarım arazilerine zarar verdi

06 June Tuesday, 2023
Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar tarım arazilerini de olumsuz etkiledi. Karabük'te aniden bastıran sağanak nedeniyle tarım arazilerinde su birikintisi oluştu. Denizli'de de kuvvetli sağanak sonrası yaşanan selin neden olduğu hasarın tespiti ve onarım çalışmaları sürüyor.
Sağanak tarım arazilerine zarar verdi
Yurt genelinde etkisini sürdüren kuvvetli yağışlar Karabük ve Denizli’de tarım arazilerinde hasara neden oldu.
Karabük'te aniden bastıran sağanak nedeniyle tarım arazilerini su bastı.

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanağın ardından merkeze bağlı Kahyalar köyü Pirinçlik Mahallesi'nde tarım arazilerinde su birikintisi oluştu. Sağanak, sebze ekili bazı seralarda ve yollarda hasara yol açtı, bazı evlerin bahçelerinde su birikti. Bir kişinin evini ve ahırını su bastı.

Sağanağın ardından mahallede AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri çalışma yaptı.

Denizli'de de selin ardından hasar tespit ve onarım çalışmaları sürüyor

Denizli'de dün kuvvetli sağanak sonrası yaşanan selin neden olduğu olumsuzlukların giderilmesi ve hasar tespiti için çalışmalar devam ediyor.

Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerindeki Korucuk, Goncalı, Eskihisar, Sevindik, Sümer ve Dokuzkavaklar mahallelerinde su baskını ve selden zarar gören 20'ye yakın ev, 10 iş yeri, 1 cami ve 1 spor salonundaki sular tahliye edilerek temizlik yapılıyor.

AFAD, jandarma, itfaiye ve belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında zarar gören bağlantı yolları ve menfezlerde de altyapı çalışması başlatıldı.

Tarım arazilerinde ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ekipleri, hasar tespiti yapıyor.

Öte yandan Korucuk ile Goncalı mahalleleri arasından geçen demir yolunun da yaklaşık 500 metrelik bölümünün hasar gördüğü belirlendi. Raylardaki onarım çalışması nedeniyle seferler, bölgedeki diğer güzergahlardan sağlanıyor.
sel sağanak yağış su baskını tarım arazisi hasar tespit tarsim orman işletme tarım ve orman