Sağlıklı beslenme için taze balıklar Bursa’dan

22 April Wednesday, 2020
Demirtaş ve Babasultan barajlarında faaliyet gösteren alabalık üretim çiftlikleri yılda yaklaşık 29 ton balık üretimiyle Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor.
Sağlıklı beslenme için taze balıklar Bursa’dan Haber: Bursa İl Enformasyon
Fotoğraf: Bilgin ÇALIŞKAN
 
Bursa’nın iki büyük baraj gölünde başarılı bir üretim gerçekleştiren alabalık yetiştiricileri, yavru yayın balığı üretimi projesi ile bir ilke imza attı.

Vatandaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı balık tüketebilmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hedefleri doğrultusunda Bursa’da da kültür balıkçılığı önem kazandı.

Demirtaş Barajı’nda faaliyet gösteren Yavru Yayın Balığı Üretimi Tesisi ile Babasultan Barajı’ndaki Alabalık üretim tesisinde incelemelerde bulunan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, her iki tesisin de ara vermeksizin üretime devam ettiğini söyledi.

Uygun fiyatla kaliteli, sağlıklı balık

İşletme sahibi Hamza Erbay ise, Koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde vatandaşların uygun fiyatla bol balık tüketmesini sağlamak için fiyatları sabit tuttuklarını hatta bir miktar indirim yaptıklarını vurguladı.
 
Yıllık ortalama 50 bin adet yavru yayın balığının üretildiği Demirtaş Barajındaki tesis 2019 yılında faaliyete geçti. “Yavru yayın balığı üretimi projesi” bu alanda Türkiye’de onaylanan ilk proje olma özelliği taşıyor.

Babasultan Barajı’nda kurulu olan alabalık tesisi ise yıllık ortalama 100 tonluk üretimi ile bölgenin en önemli balık çiftliklerinden biri.

Sağlıklı gıdaya en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde çiftlikten sofraya taze balıklar Bursa’dan gelmeye devam ediyor, tüketiciler uygun fiyatla bol bol balık tüketiyor.