Sahte kasaplara karşı “Acemi Kasap Timi”

09 August Thursday, 2018
Adana’da Kurban Bayramı’nda kaçak kurban kesimi yaparak hem halk sağlığını tehdit eden hem de hayvanlara eziyet çektirenlerle mücadele etmek için gizli 'acemi kasap timi’ kuruldu. Adana Kasapçılar Odası tarafından kurulan ekip İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte kasaplık sertifikası olamayanlara ceza kesebilecek.
Sahte kasaplara karşı “Acemi Kasap Timi” Kurban Bayramı’nda hem kendilerini yaralayıp hem de hayvanları eziyet çektiren acemi kasaplara karşı Adana’da “Acemi Kasap Timi” kuruldu. Adaba Kasapçılar Odası tarafından kurulan tim, mahalle mahalle gezip kaçak kesim yapanları tespit ederek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.
 
“15 bin TL ceza”

Adana Kasapçılar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hareket edeceklerini söyledi. Yağmur “Gizli acemi kasap timi bize Whatsapp üzerinden ulaşarak kaçak kesim yapan ya da kıyma makinesi çalıştıranlarla ilgili bilgi verecek, biz de anında arkadaşlarımızla oraya operasyona gideceğiz. Kaçak kıyma çekimi yapanların makinelerine el koyulacak ve 15 bin lira para cezası kesilecek. Gerek görürsek de ilgili kanuna muhalefetten savcılığa başvuracağız.” dedi.

Yağmur ayrıca “Kesim yapmak isteyenlerin kasap olması, odamıza bağlı olması ve kimlik kartının olması gerekiyor. Bunlar olmazsa milli servetimiz olan derilerimiz heba oluyor, hayvanlara eziyet ediliyor, dini vecibeler yerine getirilmiyor. Vatandaşlarımızdan da kimlik kartı, yetki belgesi olmayan kasaplara kesim yaptırmamasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Rıdvan Ökmen isimli 43 senelik kasap ise kaçak kesim yapanların yüzünden kasaplığı bırakma noktasına geldiklerini ifade ederek, “Biz insanlara kasap olduğumuzu inandıramıyoruz. Eline bıçağı alan herkes koyun kesiyor, mundar ediyor, bizi de zan altında bırakıyorlar. İnsanlar da bize güvenmiyor. Vatandaşların kaçak kesim yaptırmaması lazım” ifadelerini kullandı                           
 
Kurban acemi kasap Adana ceza