Şakir yuvadan uçtu

04 October Thursday, 2018
Düzce'de vatandaşlar tarafından yaralı halde getirildiği Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde çevre ve sağlık teknisyeni Ayhan Doğru tarafından tedavi edilen delice doğan "Şakir" doğaya bırakıldı.
Şakir yuvadan uçtu Teknisyen Ayhan dostu "Şakir"i doğaya saldı.

Yaklaşık 2 ay önce vatandaşlar tarafından kırık kanadıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Ayhan Doğru ile kurduğu dostlukla görenlerin dikkatini çeken doğan Şakir, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal hayata bırakıldı.

Yırtıcı kuş, salınma sırasında uzun bir süre dostu Ayhan Doğru'dan ayrılmayarak dostluğunu kanıtladı. Teknisyen Doğru da dostu Şakir ile ayrılmanın hüznünü yaşadı. 

Doğru, dostu 'Şakir' ile özel bir bağı olduğunu söyledi. 

Dostu Şakir ile yaklaşık 1 aydır birlikte olduklarını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Başkası tarafından büyütülmüş, daha sonra yaban hayatına alıştırılmak üzere beraber çalıştık. Delice doğanın yaban hayatına alıştığına inandık ve bugün içimden gelmese bile, yaban hayatına ait olduğu için saldık. Yani görevimizi yaptık, onun yeri insanların yeri değil, yabani hayat."

Şakir'e gözü gibi baktığını kaydeden Doğru, "İlk başta Şakir'in hangi yiyecekleri yiyeceğini araştırdık, bilgimiz de vardı. Daha sonra uçurduk, uçmaya başladı. Dost, dosttur. O hiç ihanet etmedi, elimize geldi, belki bilmeyerek elimize tırnağını geçirdi. Ama bilerek hiç bir zaman acıtmadı. Seviyorsun, bağlanıyorsun ama nereye ait olduğunu biliyorsun. İstemesen de doğaya bırakıyorsun, doğada olduğunu bilerek seviniyorsun. Evinde yaşayacak, o umutla bırakıyoruz." şeklinde konuştu. 
 
doğa koruma ve milli parklar şakir delice doğan dostluk