Şampiyon nesillerin şampiyon yavruları

11 April Thursday, 2019
Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftlikte, yarış ömrünü tamamlamış damızlık İngiliz cinsi atlardan yetiştirilen koşucu taylar, ülke genelindeki yarışlarda elde ettiği birinciliklerle ilçenin gururu oluyor.
Şampiyon nesillerin şampiyon yavruları

Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftlikte, yarış ömrünü tamamlamış damızlık safkan İngiliz atlarından şampiyon koşucular yetiştiriliyor.

200 yarış atına ev sahipliği yapan ilçe, yarışlarla gelen başarılarla gurur duyuyor.

Girişimci Mustafa Özsarı da o yetiştiricilerden biri. Özsarı’nın 2006 yılında 70 bin metrekare arazi üzerine kurduğu çiftlik 40 İngiliz yarış atını barındırıyor. Damızlık yarış atlarından üretim yapan Özsarı, bu yıl 8 tayı koşulara hazırlıyor.

Atlarda, ırk ve anne babanın çok önemli olduğuna işaret eden Özsarı, bu hayvanların yarış hayatının fiyatını çok etkilediğini, şampiyon bir atın tayının da yüksek fiyata satıldığını kaydetti. Özsarı “Dünyaya gelen taylara 18 aya kadar bakıyoruz. Gelişen bu tayları daha sonra sahaya gönderiyoruz. Bu atların günlük bakımlarını titizlikle yerine getiriyoruz. Özellikle beslenmelerine azami özen gösteriyoruz. Atlar belli bir yaşa geldiğinde sahaya gidiyor, hazırlık sürecinin ardından koşmaya başlıyor. Yarış atlarının birçoğu Ereğli'den çıkıyor. Bu ilçeden çok sayıda şampiyon çıktı. Geçen yıl Türkiye'nin en büyük koşusunu ilçemizdeki bir at kazandı. Bu bizi gururlandırıyor. Ereğli'yi atçılıkta iyi bir yere getiriyor. At sahiplerine de ciddi miktarda para kazandırıyor. Çiftlikte hem üretim hem de konaklama imkanı sağlıyoruz. Atlar yaşamını burada sürdürüyor." dedi.

konya ereğli yarış atı şampiyon