Samsunlu öğrencilere “Güvenilir Gıda” eğitimi verildi

25 December Tuesday, 2018
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü okullarda “Güvenilir Gıda” konulu eğitimler düzenledi. Gıda satın alırken nelere dikkat edilmeli, Alo 174 Gıda Hattı, gıda zehirlenmeleri gibi konuların anlatıldığı çalışma kapsamında 2500 çocuk eğitim aldı.
Samsunlu öğrencilere “Güvenilir Gıda” eğitimi verildi Haber: Samsun İl Enformasyon

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini “Güvenilir Gıda” konusunda bilinçlendirmek amacıyla Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitimlere 6-12 yaş grubu 2055 çocuk katıldı.

Çocukların bilinçli birer tüketici olarak yetişmesi ve okulda başlayan bu bilincin ailelere yayılmasının sağlanması amacıyla çocuklara; gıda satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar, Alo Gıda 174 hattı ve bu hizmetin nasıl kullanılacağı, gıda zehirlenmeleri gibi konularda yaşlarına uygun eğlenceli bir dille anlatıldı.

Çocukların beslenmesi ve eğitimi konularında hassasiyetini dile getiren Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, “Çocuklarımız ülkemizin geleceği ve kıymetlimizdir. Gıda güvenliği ise bakanlık olarak son yıllarda büyük önem verdiğimiz ve çeşitli projelerle her platformda gündeme gelen bir konudur. Öğrencilerimizin okul kantinlerinde faydalı gıda alternatifleri ile tanışması ve abur cubur beslenme kültüründen mümkün olduğunca uzak kalmaları açısından da önemli bir başlangıç yapmış bulunuyoruz.” dedi.
 
samsun tarım ve orman güvenilir gıda alo 174 eğitim