Şap aşısında ilkbahar dönemi başladı

02 March Tuesday, 2021
Aksaray’da ilkbahar dönemi şap aşı kampanyası hastalıktan ari bir işletmede hayvanların aşılanmasıyla başladı.
Şap aşısında ilkbahar dönemi başladı Haber: Yaşar DALKILIÇ - Aksaray İl Enformasyon

Hayvanlar aşılanıyor, şap hastalığıyla mücadele sürüyor.

Aksaray’da şap hastalığıyla mücadele kapsamında şap aşı kampanyası başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin “Hastalıktan Ari işletme” özelliğine sahip bir hayvancılık işletmesinde yaptığı aşılamayla 2021 yılı ilkbahar dönemi şap aşı kampanyası kentteki tüm hayvanlar aşılanana kadar sürecek.

Aksaray’ın sahip olduğu büyükbaş hayvan sayısı ile Türkiye’de 15. sırada yer aldığını söyleyen İl Müdürü Saklav şu açıklamalarda bulundu: “Bilindiği üzere ilimiz 336 bin büyükbaş hayvanla Türkiye’de 15. sırada, 117 ari İşletme ile de Türkiye’de 4. sıradadır. 2021 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasında ilimizdeki tüm büyükbaş hayvanlara şap aşılaması yapacağız. Bu sebeple il merkezindeki Zafer Gedek’e ait ari işletmede şap aşılaması yaparak kampanyayı başlattık. Kampanyada görev alacak çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar, yetiştiricilerimize hastalıksız ve bereketli bir sezon diliyorum.’’

Aşılama çalışmasına katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav’a Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ertuğrul Tekcan da eşlik etti. Kampanya ile Aksaray’da hastalıklardan ari işletme sayısının artması, hayvancılıkta kalite ve verimin yükselmesi hedefleniyor.
aksaray şap aşı hayvancılık ari işletme tarım ve orman