Sarıyaz Şenliği Bodrum’u renklendirdi

27 September Friday, 2019
Bodrum’da düzenlenen "Sarıyaz Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte Muğlalı üretici kadınların el emekleri ile ürettiği yiyecekler, süs eşyaları ve takılar da sergilendi.
Sarıyaz Şenliği Bodrum’u renklendirdi Haber: Muğla İl Enformasyon

Bodrum rengarenk bir şenliğe ev sahipliği yaptı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Bodrum İlçe Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Sarıyaz Şenliği’nde Muğlalı üretici kadınların el emekleri ile ürettiği yiyecekler, süs eşyaları ve takılar da sergilendi.

Şenliğin açılışında konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, ilçenin tarımda ciddi bir potansiyeli olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Tarım ve turizm birbirini tamamlayıcı bir sektördür. Bunu ilçemizde de çok iyi değerlendirmek durumundayız. İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz, değerli hocalarımız ile birlikte kadın çiftçilere yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Biz de bu yapılan çalışmaları takdirle karşıladık. Bu vesile ile tüm Bodrumlular adına kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sarıyaz Şenliği kapsamında "Kadın Eli İle Geleceği Korumak; Gen Bankası İle Buluşuyoruz" kampanyasının lansmanı da gerçekleştirildi.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Biyoçeşitlilik ve Gen Kaynakları Bölüm Başkanı Lerzan Gül Aykas yerel tohum kullanımı ve Gen Bankası oluşturulmasının önemini vurguladı.

Kadın üreticiler arasında yemek yarışmasının da düzenlendiği Sarıyaz Şenliği’ne katılan kadın üreticiler halkoyunu gösterileri ve konserlerle doyasıya eğlendi.
 
muğla bodrum sarıyaz şenliği yerli tohum kadın üretici