Satışı yasak olan yabani kuşlar özgürlüklerine kavuştu

03 January Thursday, 2019
Edirnekapı Kuş Pazarı'nda satılmak üzereyken Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince el konulan satışı yasak 515 saka ve florya doğaya salındı. Yasa dışı kuş ticareti yaptığı belirlenen kişilere cezai işlem uygulandı.
Satışı yasak olan yabani kuşlar özgürlüklerine kavuştu

Tarım ve Orman Bakanlığı hayvanları koruma ve kollama görevini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarının arasında yer alan yasa dışı hayvan ticaretine karşı önlemler de alınıyor, çeşitli operasyonlar düzenleniyor.

Son operasyon kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İstanbul Emniyetinin desteğiyle Edirnekapı kuş pazarına baskın yaptı.

Baskın sırasında ele geçirilen saka ve florya cinslerinden 515 adet satışı yasak olan kuş Polonezköy'deki DKMP 1. Bölge Müdürlüğü’nde tedavi altına alındı. Kuşlar daha sonra doğaya bırakıldı.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Görevlisi Ergün Bacak, satışı yasak olan kuşların mutlaka ihbar edilmesi gerektiğini söyledi. Bacak “ 2 senedir kuş ticaritini önlemek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yabani kuşlar hobi olarak satın alınıp evlere alınıyor ancak bu yanlıştır.” dedi.

İstanbul satış yasak kuş koruma