Şeker emekçilerinin yetkinliği artacak

08 November Friday, 2019
Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri (Şeker-İş) Sendikası arasında şeker fabrikalarındaki işçilerin yetkinliğini artıracak protokol imzalandı.
Şeker emekçilerinin yetkinliği artacak

Haber: Cem BAYAN
Kamera: Tuncay ÖZDEVECİ
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri Şeker-İş Sendikası arasında şeker fabrikalarındaki işçilerin yetkinliğini artıracak protokol imzalandı.


Şeker Sektörü Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolünün imza törenine katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, eğitimlerin devam edeceğini belirti. Tunç “Şeker fabrikalarında çalışan iş gücünün kalifiye olması, kaynakların daha iyi şekilde kullanılmasını imkan verecek bir unsur olacak ve rekabetçi, yüksek kaliteli ve düşük maliyetli ürünlerin üretilmesini sağlayacak.” dedi.

 
MYK'nin gayreti ve önderliğinde yeterli ve kaliteli iş gücüne sahip olunacağına dikkati çeken Tunç, söz konusu protokolün Türkiye’nin tarım ve sanayisine katkıda bulunacağını söyledi.
 
MYK Başkanı Adem Ceylan da “Bu protokol ülkemizin en önemli sektörlerinden tarımla ilgili. Amacımız, şeker pancarından şeker üretimiyle ilgili tüm süreçlerdeki mesleklerin, meslek haritasını ortaya koymak ve bu mesleklerin ulusal meslek standartlarını ve ulusal yeterliliklerini hazırlamak.” ifadelerini kullandı.

şeker pancar şeker-iş eğitim tarım orman bakan