Sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı

07 April Friday, 2023
Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçelerinde örtü altında sezonun ilk turfanda kayısıları hasat edildi. Üreticiye destek maksatlı kilogramı 300 liradan alındı.
Sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı
Türkiye'nin turfanda üretim merkezlerinden Mersin'de sezonun ilk örtü altı kayısı hasadı yapıldı. Toplanan ilk kayısılar yurt içinde büyükşehirlere, yurt dışında ise Ortadoğu ağırlıklı olmak üzere Arap ülkelerine gönderilecek.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'de birçok ürün örtü altında üretiliyor. Turfanda ürünler yüksek fiyattan alıcı buluyor.

Turfanda dut ve eriğin ardından hasadı yapılan sezonun ilk kayısının kilosu 300 liradan alıcı buldu.

İlk hasat için gelen tüccarlardan Mustafa Güven, "Mersin Erdemli Kocahasanlı mevkiinde sezonun ilk sarı kayısı hasadını gerçekleştirmiş durumdayız. Kilosunu 300 TL’den aldık. İstanbul, Ankara, İzmir ve dış pazar Dubai, Katar gibi yerlere ürünümüzü pazarlayacağız. Bu 300 TL üreticimize katkı olsun diye o şekilde açılışı yaptık" dedi.
 
 “Turfanda üreticiye ekonomik katkı sağlıyor”

Örtü altında yetiştirilen turfanda meyveler Mersin’in tarımsal üretiminde önemli bir yer tutuyor.

Üretici Ayhan Eski "Turfanda olarak Ocak ayında dut ile başladık, arkasından çilek ve eriğimizi hasat ettik. Bunların yanında kayısımızı da yetiştirdik. Turfanda, Erdemli ve Silifke'ye büyük ekonomik katkıda bulunmaktadır. Tüccarlarımız da buraya yönelmektedir. Bu da bizim için bir şans, erken çıkması" ifadelerini kullandı.
Turfanda kayısı hasadı Mersin örtü altı üretim