Siirt fıstığında hummalı eylül mesaisi

04 September Friday, 2020
Kaliteli bir ürün için fıstık üreticileriyle birlikte yoğun bir mesai harcayan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hasat ve depolama çalışmalarına başladı.
Siirt fıstığında hummalı eylül mesaisi Haber: SİİRT İl Enformasyon

Siirt fıstığında kaliteyi korumak, verimi arttırmak amacıyla yoğun mesai yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı Fıstıkçılık Birimi, çiftçilere yönelik eğitici çalışmalarını da sürdürüyor.

Üreticilerin fıstık hasadını tekniğine uygun şekilde ürüne zarar vermeden hasat edebilmeleri için sahada çalışan il müdürlüğü personeli, hasat ve depolama bilgilerini içeren “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Tarım Takvimi”nin eylül sayısını yayınladı.

Çiftçiler için önemli bir rehber olan yayında hasat, kurutma ve depolama ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Hasat edilen fıstığın zararlılardan korunması, küflenmemesi için dikkat edilmesi gereken hususların vurgulandığı rehberde doğru depolamanın ürün kalitesine büyük etkisi olduğu belirtiliyor.

Fıstıkçılık Biriminin üreticileri uyardığı bir diğer konu da hasat sonrası bahçelerin bakımı. Teknik personel; hasat sonrası bahçe kontrollerinin yapılması, zararlılara karşı gerekli mücadelenin başlatılması konusunda üreticilere her türlü desteği veriyor.
siirt fıstık tarım ve orman hasat depolama