Siirtli kadınlar asma yaprağı eğitimi için Tokat’a gitti

18 February Friday, 2022
Siirt’te Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri, asma yaprağı tesislerinde eğitim görmek üzere Tokat'a gitti. Eğitim sonrası kadınlar, yılda 500 ton asma yaprağı üretimi ile ekonomiye katkı sağlayacak.
Siirtli kadınlar asma yaprağı eğitimi için Tokat’a gitti Siirt’te asma yaprağı tesislerinde eğitim görmek üzere Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri Tokat’ta gönderildi.

Eğitimlerin ardından ilk etapta yılda 500 ton asma yaprağı üretimi ile ekonomiye katkı sağlayacak.  Tayfi üzümü yaprağı salamura tesisi ile üretiminin 5 yılın sonunda 5 bin tona çıkarılmasını hedefleniyor.

Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan “Bölge kadınlarımız üretimde yer alacak. İlimiz ekonomisinin gelişmesi için yeni bir istihdam kaynağı oluşturulmuş olacaktır. Projede ilk etapta 40 kadın ve ailesine istihdam kapısı açacaktır. Tokat’a yolcu edeceğimiz arkadaşlarımız, Şirvan Pirinçli köyünde kadın kooperatifi üyelerimiz olacaktır. Bugünkü yolculuğumuzda 5 kadın çiftçimiz, 5 teknik elamanımız ve Pirinçli köyünden 2 çiftçimiz yer alacak. Toplam 12 arkadaşımızı Tokat’a uğurlayacağız.” dedi.

Kooperatif Başkanı Leman Yıldırım eğitim göreceklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek “Pirinçli köyünden kadınlarla beraber bir kooperatif kurmayı düşünüyorduk. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yardım alarak bunu büyütmeye karar verdik. Şimdi de Tokat’a gidiyoruz. Onlardan örnek alarak bizler de uygulayacağız. Bu konuda kadınların öncü olacağını düşünüyorum. Bunda da ilk adımları atacağımız için çok mutluyum.” diye konuştu.
Siirt asma yaprak eğitim kadın kooperatifi