Siirtli üreticilere yem bitkisi tohumu

04 December Friday, 2020
Siirt’te “Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere 38 ton yem bitkisi tohumu dağıtıldı.
Siirtli üreticilere yem bitkisi tohumu Haber: Siirt İl Enformasyon

Üreticiye destek geliyor, tarlalar yem bitkisiyle yeşeriyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerinde üreticilere yonca ve fiğ tohumları dağıtıldı.

Yem bitkisi yetiştiriciliğinin hayvancılıkta kaliteyi artırdığını vurgulayan Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne çiftçiye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kaymakam Hasar, “Şirvan ilçemiz Siirt tarım ve hayvancılığının parlayan yıldızıdır. İl müdürlüğümüzün katkıları ile dağıtılan yem bitkileri tohumları ile hayvanlarımız kaliteli beslenecek verim artacaktır.” dedi.

Proje ile hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, çiftçilere yönelik desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Siirt’te üretimin aralıksız devam etmesi, verim artışının sağlanması amacıyla üreticilere dağıtılan 38 ton yem bitkisinin 3 bin 330 dönüm alana ekilmesi planlanıyor.
siirt yem bitkisi tohum destek tarım ve orman eruh pervari Şirvan Ergün Demirhan