Silajlık mısır şenlikle hasat edildi

18 September Wednesday, 2019
Çanakkale’de düzenlenen “Silajlık Soya ve Mısır Demonstrasyonu” tarla gününde deneme ekimi yapılan silajlık mısır çeşitleri tanıtıldı.
Silajlık mısır şenlikle hasat edildi Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Tarımsal yeniliklerin üreticilere tanıtılması amacıyla Çanakkale’de düzenlenen tarla gününde yeni silajlık soya ve mısır çeşitlerinin ilk hasadı yapıldı.

Üreticilerden Fatih Akgün’ün tarlasında düzenlenen etkinlikte Çanakkale Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, katılımcılara deneme ekimi yapılan mısır çeşitleri hakkında bilgi verdi.

Egesel, “Tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında üreticilerimize yapılan yenilikleri tanıtıp, yaygınlaştırmak amacıyla farklı illerde ve farklı ilçelerde değişik uygulamalar yapılmaktadır. Ülkemizde çok fazla bilinmeyen özellikle hayvan beslenmesinde önemli yeri olan silajlık soya kaba yem ihtiyacını karşılamasında çok önemli bir yere sahiptir. Bizde son derece önemli olan bir ürünü siz üreticilerimize tanıtıp yaygınlaştırmalıyız.
Kaba yem ihtiyacını üreticinin mutlaka kendisi karşılaması gerekmektedir. Silajlık mısır enerji miktarı bakımından yüksek kaliteli bir yem. Enerjinin yanı sıra protein ihtiyacını da karşılamak amacıyla Silajlık soyayı da çiftçilerimize öğretmeyi hedefliyoruz.

Proteince zengin bir besinle beslenildiğinde kaba yeme daha az ihtiyaç duyulacak. Hem enerji hem protein bakımından yüksek kaliteli bir yeme sahip olacaksınız.”dedi.

Tarla günü hasat edilen silajlık soya ve mısırın karıştırılıp silaj yapılmasıyla sona erdi.
 
Çanakkale mısır soyaisilaj kaba yem tarla günü