Silvan Barajı inşaatı hızla sürüyor

29 March Friday, 2019
Güneydoğu Anadolu Projesi’nin en önemli adımlarından Silvan Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Tamamlandığında Türkiye’nin sulama amaçlı ikinci en büyük barajı olacak Silvan Barajı’nda tamamlanma oranı yüzde 60’a ulaştı. DSİ tarafından inşa edilen baraj hizmete girdiğinde 2 milyon 400 bin dekar tarım arazisi su ile buluşacak.
Silvan Barajı inşaatı hızla sürüyor

Güneydoğu Anadolu Projesi GAP’ın en önemli barajlarından Silvan Barajı’nın inşaatı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hızla sürdürülüyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ın bu sözlerle tanımladığı barajın yüzde 60’ı tamamlandı. Barajın gövde dolgusunun ise 2019 yılı sonunda nihayete ermesi hedefleniyor.

7 milyar 300 milyon metreküp suyun depo edileceği Silvan Barajı sulamada Atatürk Barajı’ndan sonra en büyük ikinci baraj olacak.

Silvan Barajı aynı zamanda kendi türünde Avrupa’nın en yüksek gövdeye sahip barajı.

Toplam uzunluğu 100 kilometreden fazla olan sulama kanal ve tünelleriyle Silvan Barajı 2 milyon 400 bin dekar tarım arazisine su temin edecek.

Proje ile 305 binden fazla kişi istihdam edildi. Toplamda ülke ekonomisine ise yıllık 1,2 milyar lira katkı sağlanacağı hesaplanıyor.

Terör saldırıları nedeniyle yapımına 2 yıl gecikmeli başlanan Silvan Barajı 175,5 metre yüksekliğe sahip olacak.

 GAP kapsamında 6 barajın daha inşaatı sürerken DSİ bugüne kadar bölgede 15 barajın inşaatını tamamladı.

dsi gap diyarbakır silvan baraj sulama