Sındırgı'da çiftçilere ceviz ve badem fidanı dağıtıldı

19 February Monday, 2024
Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçe Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde üreticilere ceviz ve badem fidanı dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonrası şartları tutan 104 çiftçiye bin 670 badem fidanı ile 14 bin 730 ceviz fidanı teslim edildi.
Sındırgı'da çiftçilere ceviz ve badem fidanı dağıtıldı
Balıkesir Sındırgı’da üretim yapan çiftçilere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde fidan desteği sağlandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonrası şartları tutan 104 çiftçiye bin 670 badem fidanı ile 14 bin 730 ceviz fidanı törenle teslim edildi.

Dağıtım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça il genelinde dağıtılacak 150 bin fidandan 16 bininin Sındırgı'daki çiftçilere verildiğini belirterek, tarım ve hayvancılığa desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kışla Hatıralar Çeşmesi önünde gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Hatırnaz, talepte bulunan bütün çiftçilerin başvurularının alındığını belirterek, gerçekleşen projeler nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kırsal Büyükdağdere Mahallesi'nden çiftçilik yapan Adile Altınöz, 10 dönüme 290 aşı ceviz fidanı dikeceklerini anlattı.

Çiftçi Ahmet Demircan ise fidan dağıtımı nedeniyle İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile belediyelere teşekkür etti.
tarım orman balıkesir sındırgı ceviz fidan hibe