Sinop doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor

23 November Friday, 2018
Denizi, sahilleri ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Sinop'ta, tabiat parklarında yaşanan sonbahar güzellikleri ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.
Sinop doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor Sinop 4 mevsim boyunca nefes kesici manzaralarıyla doğa tutkunlarının uğrak illerinden biri.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP’nin çalışmalarıyla doğal güzellikler korunup bütün dünyaya tanıtımı yapılıyor.

Yaz ayları boyunca binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'un doğal güzellikleriyle ünlü Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve Çatak Kanyonu tabiat parkları sonbahar mevsiminin renklerine büründü.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya “Denizi, sahilleri ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan kentimiz doğa güzellikleriyle de bu mevsimde göz kamaştırıyor. Zaten bilindiği gibi Sinop orman açısından çok zengin bir il. Özellikle Erfelek, Ayancık, Türkeli gibi ilçelerimizde çok gür ormanlara sahibiz. Ormanlar doğal yapıları gereği bu mevsimde görsel anlamda büyüleyici oluyorlar. Bunlara bir de tabiat parklarımız eklenince müthiş görüntüler ortaya çıkıyor. Biz herkesin bu güzellikleri görmesinden yanayız. Tabiat parklarımızı, yaptıkları yatırımlarla daha da güzelleştiren ve aynı zamanda koruyan Tarım ve Orman Bakanlığı ve DKMP yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi
 
sinop orman doğa manzara