Şırnak’a 9 Milyon hibe desteği

10 February Monday, 2020
Kırsal Kalkınma Yatırımları 13.Etap Projeleri Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müdürü Selman Demirel, İl Müdür Yardımcısı Hurşit Acar, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vekili Hasan Doğan, teknik personel ve yatırımcılar katıldı.
Şırnak’a 9 Milyon hibe desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ çerçevesinde Şırnak genelinde başvuruda bulunan yatırımcılardan 10 adet proje onaylanarak hibe almaya hak kazandı. Hibe desteğinden yararlanacak olan projelerin toplam hibeye esas proje tutarı 18.190.021 TL Program kapsamında projelere hibeye esas tutarlarının yüzde 50’ oranında 9.095.010 TL hibe desteği verilecek.

Şırnak İl Müdürü Selman Demirel, yatırımlarda yatırımcıların hibeye esas toplam tutarın yarısını devletten almasıyla yatırımın amortisman süresinin kısalacağına ve finansman konusunda devletten karşılıksız olarak işletmeler için ihtiyaç duyulan meblağın yarısının  alınmış olacağına vurgu yaptı.

Projelerin Şırnak’ın gelişmekte olan üretim altyapısına önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Demirel, projelerin tüm aşamalarında yatırımcıların yanında olacaklarını söyledi.