Şırnak’ta gap bki 2020 yılı proje çağrısı tanıtımı

25 February Tuesday, 2020
GAP-Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (BKİ)kurumu yatırım yılı programları kapsamında yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili destek ve önerilerin alınması ve ayrıca 2020 yılı uygulama usul ve esaslarının tanıtımı amacıyla Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda toplantı düzenlendi.
Şırnak’ta gap bki 2020 yılı proje çağrısı tanıtımı

2020 Yılı Proje Çağrı Toplantı Programı, Gap Bölge Müdür V. Sayın Hasan Kılıç, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Seyyid Irmak, Gap Tarım ve Orman Birim Sorumlusu Celal Kaya, İl Müdür Yardımcıları Hurşit Acar, Erdoğan Yıldız, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ve diğer kamu kuruluşları amir ve personelin katılımlarıyla gerçekleşti.

GAP-BKİ Bölge Müdür V. Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, GAP BKİ Tarım ve Orman Birim Sorumlusu Celal Kaya, projeler ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantıda kurum personellerinden Ziraat Mühendisi Bünyamin Aslan, Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı (TÜD),  Ziraat Mühendisi Akif Yenikale ise Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi  (GAP TEYAP) hakkında bilgi verdi.

Ziraat Mühendisi Şakir Tikiz’in de Entegre Kırsal Kalkınma Programı (EKKP) hakkında sunum yaptığı toplantıda bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak çeşitli proje ve faaliyetlerin desteklendiği vurgulandı.