Şırnak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

07 February Wednesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlükleri kışın yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını unutmuyor. Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Şırnak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı  Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğünce, kış şartlarıyla mücadele eden yaban hayvanlarının beslenmesi için çalışma yapıldı.

Şırnak-Siirt kara yolunun Birini Tepesi mevkisinde, araçla ulaşımın olmadığı yerlere gönüllü kuruluşların da desteğiyle ekiplerce buğday, arpa, sebze, et ve yonca bırakıldı.
Ekipler, yüksek kesimlere de yaban hayvanları için yem bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay, ağır kış koşullarının devam ettiği Şırnak merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin kırsal bölgelerinde gönüllü kuruluşların da desteğiyle yemleme çalışmasına başladıklarını söyledi.

Bu çalışmaların kış süresince devam edeceğini ifade eden Kalay, "Amacımız yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için yem tedariki yapmak. Aynı zamanda yem bulamayan hayvanların yerleşim alanlarına gelmelerini de engellemek." dedi.
Şırnak yem doğa koruma yaban