Sivas’ta çiftçilere buğday desteği

07 April Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bitkisel üretimin sürmesi için çiftçilere verdiği destekler devam ediyor. Bu kapsamda Sivas’ta buğday üreticilerine 250 bin kilo tohumluk dağıtıldı.
Sivas’ta çiftçilere buğday desteği Haber: Sivas İl Enformasyon
 
Sivas’ta Koronavirüs mücadelesine buğday tohumuyla destek veriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilere 250 bin kilo buğday tohumluğu dağıtıldı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin sürdüğü bu günlerde üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Sivas’ta buğday üreticilerine yüzde 75 hibe ile dağıtılan yazlık buğday tohumları toprakla buluştu.

Kovid-19 salgını dolayısıyla, bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda güvenilirliğinin önümüzdeki dönemde büyük önem taşıdığının altını çizen Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, “Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nden getirilen 250 bin kilo tohum İl Özel İdaresi ve DSİ 19. Bölge Müdürlüğünün destekleriyle üreticilere ulaştırılmıştır. Tüm halkımızın içi rahat olsun; tarım ve hayvancılık sektöründe ara vermeden çalışmalarımız devam ediyor. Üretimimiz durmayacak ve artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Akıncılar, Altınyayla, Gölova, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Zara ilçelerinde yürütülen proje ile boş tarım alanları, nadas alanları ve bazı boş hazine alanlarında üretimin artarak sürdürülebilmesi amaçlanıyor.
sivas buğday tohum bitkisel üretim destek hibe tarım ve orman