Sivas’ta “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı”

29 January Wednesday, 2020
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Teknik Tarım A.Ş. işbirliğiyle, “Ortak Akılla Yarınlara Sivas” adı altında çalıştay düzenlendi. Çalıştaya; Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, protokol üyeleri, kurum ve kuruluş çalışanları, sivil toplum örgütleri ve çiftçiler katıldı.
Sivas’ta  “Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada; tarımın, üretim, istihdam ve işgücü açısından önemli ve sürekli geliştirilmesi gereken bir sektör olduğunu ve ilin ekonomisinin temelinin de tarım ve hayvancılığa dayandığını vurguladı.  Geniş tarım alanları, mikroklima özelliği gösteren bölgeleri, geniş mera alanları, zengin bitki florası endemik bitkileri, baraj ve göletleriyle Sivas’ın, Türkiye tarımında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yıldız, Sivas Valiliğin desteğiyle  “Ortak akılla yarınlara“ sloganıyla yapılacak olan Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı’nın oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise konuşmasında; “Bu şehrin gelişmesi ve kalkınması için üzerimize ne düşüyorsa bunu hep birlikte yapacak ve hayata geçireceğiz. Klasik belediyecilik anlayışının dışında şehrimizin ihtiyacı olan her konuda elimizi taşın altına koyarak milletimiz ile birlikte üretime ve istihdama katkı sağlayacak her projeyi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Her alanda Sivas’ı en güzel şehir yapma gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Vali Salih Ayhan da konuşmasında; “Bugün sarf edilen her söz ve yapacağınız her değerlendirme bizler için çok kıymetli. Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, sektörel bazda arasında ilk yapılan çalıştayımız. Şubat ayı sonuna kadar toplam altı adet çalıştay yapacağız. Bu çalıştay asıl amacı geçen yıl yapılan çalıştayı güncelleme ve geçen zaman içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirmek.” dedi.Tarım ve hayvancılık alanında son bir yıla bakıldığında bir heyecan oluştuğunu, Sivas’ın potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirten Ayhan, 2019 yılının çok hareketli, bereketli güzel bir yıl olduğunu, 2020 yılını da inşallah üretim ve istihdam odaklı geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Konuşmaların ardından Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve İl Müdürü Seyit Yıldız çalıştayda bulunan grupları ziyaret ederek katılımcılar ile sohbet etti.