Sivas’ta tritikale zamanı

06 August Tuesday, 2019
Sivas Ulaş Tarım İşletmesindeki devasa tarlalarda çok sayıda biçerdöverle başlayan tritikale hasadından 5 bin tona yakın mahsul bekleniyor.
Sivas’ta tritikale zamanı Buğday ile arpanın verimli ve kaliteli yetişemediği tarla koşullarında yüksek verim potansiyeline sahip, çoğunlukla hayvanların beslenmesinde tercih edilen, yemlik kalitesi mısır, buğday ve arpa ile eşit olan tritikale hasadı Sivas’ta başladı.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü TİGEM bünyesindeki Ulaş Tarım İşletmesinde 13 bin 803 dekarda ekimi yapılan tritikale hasadı için çok sayıda biçerdöver tarlalarda çalışıyor. Hasadın 2 hafta sürmesi bekleniyor.
Ulaş Tarım İşletmesi Müdürü Metin Yurtdakal “13 bin 803 dekar arazide tritikale hasadı yapıyoruz. Yaklaşık 4 bin 500 ton ile 5 bin ton arasında mahsul beklentimiz var. Kurumumuzun sadece tritikale ekişi olan işletmesinde bulunuyoruz. Sivas'ta üretiliyor. Yaklaşık her yıl 4 bin, 4 bin 500 ton tritikale tohumu Doğu Anadolu'dan, Ege'ye, Marmara'dan İç Anadolu'ya kadar ülkemizin dört bir yanındaki çiftçilerimizin hizmetine sunuluyor." dedi
 
Etiket: sivas tririkale hasat