Spil Dağı Milli Parkı ziyaretçi rekoruna koşuyor

19 September Wednesday, 2018
Spil Dağı Milli Parkı yılkı atları ve laleleriyle ünlü bir doğa harikası. Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan park her mevsim ziyaretçilerle dolu. Spil Dağı Manisalı arıcılar için de bereket kaynağı. Yaz aylarını burada geçiren arıcılar bal hasadına başladı.
Spil Dağı Milli Parkı ziyaretçi rekoruna koşuyor Türkiye’de bulunan 43 milli park arasında önemli bir konuma sahip 6 bin 801 hektar büyüklüğünde, bin 510 metre yüksekliğindeki, yılkı atları ve laleleriyle ünlü Spil Dağı Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Spil Dağı Milli Parkı, ormanla bütünleşen kır evleri, endemik bitki türleri, lalesi ve yılkı atları ile ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle birlikte günübirlik tatilciler soluğu Spil Dağı Milli Parkı’nda almaya devam ediyor. 6 bin 801 hektar büyüklüğünde, bin 510 metre yüksekliğindeki park, kış aylarında karın keyfini sürmek isteyen, yaz aylarında ise serinlemek isteyenlerin vazgeçilmez mekânı oldu. Geçtiğimiz yıl 173 bin kişinin ziyaret ettiği milli parkı, her ay ortalama 13 bin kişi ziyaret ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, yaptığı açıklamayla milli parkı 2018 yılında içerisinde ihale ettiklerini ve milli parkın gelişmesi açısından çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gençoğlu, şöyle devam etti:

 "Spil Dağı Milli Parkımız ülkemizin 43 milli parkı arasında önemli bir yere sahip parkımızdır. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü bölgesindeki 4 parkın en önemlisidir. 6 bin 801 hektar büyüklüğünde olan milli park, Gediz Ovası’nın 37 metre yüksekliğinden başlayıp bin 510 metre yüksekliğe kadar çıkabilen içerisinde endemik bitki türleri, Manisa lalesi, yılkı atları, karaçam ve kızılçam ormanları ile kaplı, içerisinde domuz, tilki, çakal gibi yaban hayvanlarını barındıran önemli bir parkımızdır. İlk planları 1970 yılında yapıldı ama 2018 yılında çağımızın ihtiyaçlarını gören yeni gelişme planlarını ihale yaptık. Parkımızı revize ediyoruz.”

Spil’de bal hasadı başladı

Diğer taraftan Spil Dağı’nda bal üretimi yapan arıcılar, hasada başladı.

Üreticiler Spil Dağı’nın Ege Bölgesi’nde önemli bir bal üretim merkezi olduğunu söylüyor.

Manisalı arıcıların yanında Türkiye'nin her yerinden arıcıları ağırlayan Spil'de, arıcılar bereketli bir hasat mevsimi geçiriyor.

Spil Dağı'ndaki bal üretiminin son derece kaliteli olduğunu dile getiren Barbaros, "Buradaki çam ağaçları bizim yöremizde de çok miktarda bulunmakta ancak arıların bal üretimini sağladığı bal böceğinden bizim oralarda olmadığı için buralara kadar geliyoruz. Spil Dağı’nda ürettiğimiz bu bal çok kaliteli." dedi. 

 
Manisa Spil Dağı Milli Park bal arıcı