Sultani üzümde bereketli hasat

02 September Wednesday, 2020
Manisa’ya has dünyaca ünlü sultani üzümde bereketli bir hasadın ardından kurutma çalışmaları başladı.
Sultani üzümde bereketli hasat Haber: Manisa İl Enformasyon

Dünyaca ünlü sultani üzümde hasat ve kurutma çalışmaları başladı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de bu süreçte üreticileri yalnız bırakmadı. Bağlarda üzüm hasadına katılan Öztürk ve teknik personel çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıkladığı fiyatın da üreticilerde memnuniyet yarattığını belirten İl Müdürü Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli 271 bin ton olarak çekirdeksiz sultani üzümün ülkemizdeki rekoltesini açıkladı.  Sultani Çekirdeksiz Üzümün yüzde 85’ i ilimizde üretilmektedir. Bahse konu ürün, 550 milyon dolarlık ihracata konu bir ürün.  Kış sezonundaki çalışmalarından tutunda, hasada ve hasat sonrası kaldırmaya kadar çok önemli, çok hassas işlem ve süreçlerden geçen bir üründen bahsediyoruz. Manisa, Alaşehir, Buldan, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu ve Saruhanlı olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), toplam 7 alım merkezi üzerinden alım sürecine başlayacak. Çekirdeksiz kuru üzüm her yönüyle özel işçilik isteyen, özel bir çalışma ve gayret isteyen bir ürün. Manisalı üreticilerimizde toprağın dilinden anlayan üreticiler olarak en hassas şekilde Amerika’sından, Avrupası’na, Japonya’sına kadar bu ihracat ürününü en iyi şekilde üretip dünya sofralarına arz ediyorlar.” dedi.

Çiftçilerin büyük emek ve hassasiyetle hasat edip kurutmaya bıraktıkları tonlarca üzüm bir görsel şölene de sahne oluyor. Kuruduktan sonra eşsiz sarı rengini alacak olan üzümler paketlenip dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek.
manisa tarım ve orman sultani üzüm hasat kuru üzüm ihracat