Sumak bahçeleri fidan desteğiyle büyüyecek

23 December Wednesday, 2020
Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sumak yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için çiftçilere sumak fidanı dağıttı.
Sumak bahçeleri fidan desteğiyle büyüyecek Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Sumak üreticisine fidan desteği geldi, binlerce fidan bahçelere dikildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında, sumak yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Kahramanmaraş’ta bin 720 adet sumak fidanı üreticilere dağıtıldı.

Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Budaklı Mahallesinde, Onikişubat İlçesine bağlı Tekir Mahallesinde, Döngele Mahallesinde, Ayşepınarı Mahallesinde, Türkoğlu İlçesine bağlı Önsenhopuru Mahallesinde sumak yetiştiriciliği yapmak isteyen 8 çiftçiye verilen fidanlarla yeni sumak bahçelerinin tesis edilmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, kentin coğrafi işaretli ürünlerinden olan sumak ekşisinin mutfaklarda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş’ta üretiminin arttırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinden yararlanılarak çiftçilere fidan temin ettiklerini belirten Bozkurt, fidanların çiftçilerimize hayırlı olmasını diledi.
kahramanmaraş sumak fidan destek tarım ve orman