Süne mücadelesine 200 bin yeni asker

24 December Tuesday, 2019
Kayseri’de süneyle mücadele çalışmaları kapsamında 200 bin fidan üreticilere dağıtıldı.
Süne mücadelesine 200 bin yeni asker Haber: Kayseri İl Enformasyon
Fotoğraf: Emine YEŞİLÖZ
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN

Buğday üretiminde büyük kayıplara neden olan süne zararlısıyla mücadele devam ediyor.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında 200 bin fidan üreticilere dağıtıldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nden temin edilen yalancı akasya, mahlep, iğde ve badem fidanları süne yoğunluğunun fazla olduğu ilçelere dikilecek.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin süneyle mücadelede ilaç kullanmak yerine doğal yöntemlere öncelik verdiklerini vurguladı.

Şahin, “İl Müdürlüğümüzce her yıl  yapılan süne sürveylerinde binlerce dekar alanda süne yoğunluğu mücadele eşiğinde tespit edilerek ilaçlama ilanı verilmektedir. Doğadaki süne yoğunluğunun düşürülmesinde doğal düşmanların büyük etkisi bulunmaktadır. Sünenin doğal düşmanlarından olan yumurta parazitoitleri, doğada hayatlarını sürdürebilmeleri ve beslenmeleri için çiçekli ağaçlara ihtiyaç duymaktadır. İl Müdürlüğümüzce parazitoitlerin doğal ortamlarının arttırılması amacıyla yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Orman Genel Müdürlüğü tarafından yalancı akasya, mahlep, iğde ve badem fidanlarından oluşan 200 bin adet fidan tahsis edilmiş olup, bu fidanların dağıtımları İl müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz ve teknik personel tarafından süne yoğunluğunun ve kışlak inişlerinin yoğun olduğu ilçelerimize yapılmıştır. ” dedi.
kayseri süne micadele buğday fidan tarım ve orman