Süt hijyeni kursu sertifikaları verildi

13 January Monday, 2020
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ,Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Süt Hijyeni Kursu” tamamlandı. Kastamonu Merkeze bağlı Duruçay Köyünde gerçekleştirilen kurs, toplam 32 saat sürdü.
Süt hijyeni kursu sertifikaları verildi Kastamonu  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi H. Serra ÇETİN tarafından verilen kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Kastamonu Vali Yardımcısı İbrahim ÇENET, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih ÖNLEM, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ebubekir YİĞİT ile Duruçay köyü ve civar köylerde bulunan kadın çiftçiler katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, gıda güvenilirliğinin önemine değindi. Gıdaların üretiminden tüketimine kadar geçirdiği tüm aşamalarda güvenilirliğin sağlanması ile tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Önlem, gıda güvenilirliğine ilişkin doğru ve güncel bilgi sunmak, gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek ve ürün arzında sürdürülebilirliğin en önemli hedefleri olduğunu söyledi.

Kastamonu  Vali Yardımcısı İbrahim ÇENET de, kadın çiftçilerimizin önce aile daha sonra da ülke ekonomisinde çok önemli rol oynadığını ifade etti. “ Köylerde üretimi sağlayan ve kırsalda yaşamı devam ettirecek olan kadınlardır” diyen Çenet, bu nedenle kadınların eğitim faaliyetlerine katılarak kendilerini daha çok geliştirmelerinin önemli olduğunu ifade etti.

Tören, Vali yardımcısı İbrahim ÇENET, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih ÖNLEM ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ebubekir YİĞİT’in kurs sonunda başarı sağlayan kadın çiftçilerimize sertifikalarını dağıtmaları ile sona erdi.
Süt hijyeni sertifika Süt Hijyeni Kursu