Süt sığırcılığı yetiştiricilerine sertifika töreni

01 June Friday, 2018
Bursa’da Süt Sığırı Yetiştiriciliği eğitimlerini tamamlayan üreticilere sertifikaları törenle verildi.
Süt sığırcılığı yetiştiricilerine sertifika töreni Haber:Bursa İl Enformasyon

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Bostandere Mahallesi'nde Süt Sığırı Yetiştiriciliği Eğitimlerini tamamlayan üreticilere sertifikaları törenle verildi. 

2018 yılında Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu 10 mahallede açılarak 48’i kadın üretici olmak üzere toplamda 240 kursiyer katıldı. Sürü Yönetimi Elemanı kursu 4 mahallede 49’u kadın kursiyer olmak üzere 158 kursiyerle gerçekleştirildi. Meyve ağaçlarında budama kursu 2 mahallede 33 kursiyer ile Zeytin yetiştiriciliği kursu 2 mahallede 1 kadın kursiyer olmak üzere 57 kursiyer ile yapıldı. 2018 yılı içerisinde 22 mahallede toplamda bin 92’si kadın kursiyer olmak üzere 652 kursiyere çeşitli branşlarda mesleki ve teknik eğitimler verildi.

Törende konuşma yapan Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, tarımın öneminden bahsetti. Tarımın modernleşmesi gerektiğini dile getiren Masatlı, teknolojinin tarıma entegrasyonuyla beraber kadın üreticilerimizin de tarımda daha çok yer alması gerektiğini vurguladı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız da, , tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin mesleki ve teknik bilgilerinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Yıldız şunları söyledi:   “2018 yılında Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursu 10 mahallede açıldı. Alınan sertifikalar bu eğitimlerin bir ürünü. Kurum olarak üreticilerimize teknik bilgi ve eğitim verme alanında her zaman yanındayız”. Tarım ve hayvancılığın Türkiye’de temel geçim kaynaklarından biri olduğunu dile getiren Yıldız,  “Ülke içerisinde yapılan her türlü ekonomik faaliyet ülke ekonomisine katkı sağlamak anlamına gelir” dedi. Yıldız, üreticilere verilen yüzde 75’lere varan destekleme oranının tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi açısından son derece önemli olduğunu devletin bu destelemeler ile üretime verdiği önemine vurgu yaptı.

Sertifika töreninin ardından Genç Çiftçi Hibe Desteklemelerinden yararlanan üreticilere ziyarette bulunuldu. Genç üreticilerden Bostandere mahallesinden Hanife Acar ve Kosova mahallesinden Fatma Burhan‘ın üretim yerlerinde ziyaret edilerek yerinde gözlemler yapıldı.

Törene; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı,  Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Er,  Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar ve üreticiler katıldı.
 
bursa kurs eğitim süt sığırcılığı