Süte değer katan kadınların yolculuğu Muğla’da sürüyor

15 December Friday, 2023
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Süte Değer Katan Kadınların Yolculuğu” projesi bütün hızıyla sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında kadın üreticiler Muğla’ya ziyaret gerçekleştirdi. Kadınlar Muğla tarımı ve kadın üreticiler ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Süte değer katan kadınların yolculuğu Muğla’da sürüyor Haber: Muğla İl Enformasyon
 
Süte değer katan kadınların yolculuğu Muğla’da sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında ile gelen kadınlar burada tarım ve kadına yönelik proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milas İlçesinde örnek büyükbaş hayvancılık işletmelerini gezen kadınlara uzmanlar da rehberlik etti.
Ziyaretçilere rehberlik eden İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, kadın yetiştirticilerle tek tek sohbet etti. İl Müdürü Sevinç konuşmasında “Türkiye’nin bir ucundan diğer bir ucuna bilgi ve becerilerinizi arttırmak için yaptığınız gezi çok kıymetli. Bakanlığımızın bu anlamda hem proje hem de yatırım desteklerinde kadınlarımıza pozitif ayırımcılık tanınıyor. Bu anlamda devletimizin imkânlarından faydalanın. Cesur ve girişimci olun. İki gün boyunca Muğla’da yerinde işletme görme ve bire bir bilgi alma şansı yakalayacaksınız. Şansınızı iyi kullanın ve gittiğiniz yerde önder çiftçi olarak gördüklerinizi mutlaka aktarın ki çevreniz de faydanız olsun. Sizler ağırlamaktan mutluyuz. Tekrar hoş geldiniz.” dedi. Sevinç, Muğla tarımı ve projeleri hakkında kadınların sorularını cevapladı.

Gördükleri ilgiden bir hayli memnun kalan Ardahanlı kadınlar Milas İlçesinde örnek büyükbaş hayvancılık işletmelerinden Talat Aydın’ın işletmesine ziyarette bulunuldu. Son teknolojiyle gerçekleştirilen üretimi yerinde gören kadın yetiştiricilere, Milas Veteriner Fakültesinde ilgili uzman hocalar tarafından bilgi verildi.

Ardahan’dan gelen kadın yetiştiriciler bilgi ve beceri anlamında çok şey öğrendiklerini, gördükleri karşısında hayvancılık hayallerinin büyüdüğünü ifade ettiler. Muğla’yı hem tarımsal üretimiyle hem de doğasıyla çok beğendiklerini söyleyen kadın üreticiler Devletin sağladığı imkan ve ev sahipliği için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
tarım orman ardahan muğla hayvancılık eğitim yayın kadın üretici