“Tarım desteğini 7 kat artırdık”

07 June Thursday, 2018
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır’da düzenlenen mitingde konuştu. Yıldırım Iğdırlılara "Bereketli ovanın çalışkan insanları" şeklinde seslendi.
“Tarım desteğini 7 kat artırdık” AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Iğdır’da düzenlenen mitingde konuştu. Yıldırım Iğdırlılara "Bereketli ovanın çalışkan insanları" şeklinde seslendi.
Iğdır'ın en büyük geçim kaynağının tarım ve meyvecilik olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Iğdır'ın kayısısı Türkiye'de başka bir yerde yok. Iğdır Ovası'nın bereketli ürünleri başka yerde yok." dedi.
Her zaman çiftçi ve köylünün yanında olduklarını belirten Yıldırım, 2002'de iktidara geldiklerinde tarım desteklerini tekrar ele aldıklarını ve geride kalan 15 yıl içinde çiftçilere tarım desteğini 7 kat artırdıklarını hatırlattı.
Yıldırım, şöyle konuştu:
"2002'de 37 milyar liradan aldığımız tarım gelirimizi artırarak ülke çapında 160 milyar liraya ulaştırdık. Tarımda Avrupa'nın 4'üncüsüyken 15 yıl sonra 1 numara olduk. Türkiye tarımda Avrupa'nın birincisi oldu. Bunu Iğdır'da sağladık. Iğdır'ın da bunda katkısı var. Gübrede KDV'yi tamamen kaldırdık. Şimdi bazı adaylar diyor ki 'Mazotu ucuzlatacağız.' Sizin haberiniz yok. AK Parti 2003'ten beri mazot desteği veriyor. Geçen yılki ürününüzde kullandığınız mazotun yarısı sizden, yarısı bizden. Bu sene uygulamayı başlattık."
 
Binali Yıldırım tarım tarım destek çiftçi destek mazot desteği