Tarım işçisiyken destekle sürü sahibi oldular

15 January Friday, 2021
Konya’da yaşayan Borlu çifti, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında verilen 40 koyunu, 4 yılda 148 başlık sürüye dönüştürdü. Daha önce tarım işçiliği ile geçimlerini sağlayan çift, üretime katılmanın mutluluğunu yaşıyor.
Tarım işçisiyken destekle sürü sahibi oldular
Konya'nın Bozkır ilçesinde yaşayan Halime ve Mehmet Borlu çifti, aldıkları destekle sürü sahibi oldu.

Çift, 2016’da Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi ile aldıkları 40 koyunu günümüzde 148 başlık sürüye dönüştürdü.

Mehmet Borlu, Çumra ilçesinde tarım işçisi olarak çalışırken Genç Çiftçi Projesi sayesinde hayatlarının değiştiğini söyledi. "Elimizde hiçbir şey yokken bir günde 38 dişi, 2 erkek hayvan sahibi olduk." diyen Borlu, şöyle devam etti: "Eşimle el ele verdik ve bize sunulan bu fırsatı değerlendirdik. İlk başlarda zorlandığımız zamanlar oldu. Yem, aşı, ilaç gibi harcamalar nedeniyle, elde avuçta bir şey yokken, zorluk çektik. Sonra zamanla doğumlar başladı, kuzular doğdukça sürümüz genişliyordu. İlk başladığımızda eşimle birlikte verdiğimiz emeğimizin karşılığını, koyunlarımız da bize ekmek olarak, aş olarak verdi. Bugün 148 küçükbaş hayvanımız var ve bu devletimizim bize verdiği can suyu ile oldu. Tanıdıklarım, Küçükbaş Hayvanlar Refaha Erişiyor Projesi’yle kurduğum çadır ağırı ilk duyduklarında ‘öyle şey olur mu?’ dediler. Ancak kendileri gelip görünce çok beğendiler."

Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın da, Borlu ailesinin devlet desteğiyle kurduğu çiftliğin genç girişimcilere örnek olduğunu belirtti. Kurulan portatif hayvan barınağı ve çoban çadırı ile koyun sürüsünün daha da büyümesini ümit ettiğini dile getiren Akın, Borlu ailesini tebrik etti.
genç çiftçi destek konya