Tarım -Orman ekipleri Kahramanmaraş’ta sahada

24 July Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı tüm illerde çok yönlü çalışmalarını yaz aylarında da sürdürüyor. Eğitimlerden denetimlere her konuda çiftçilerin ve vatandaşların yanında olan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Tarım -Orman ekipleri Kahramanmaraş’ta sahada Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il müdürlüğü ekipleri eğitimden denetime çiftçinin yanında.
Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kadın çiftçilere arıcılık kursu

“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında kadın çiftçilere yönelik düzenlenen arıcılık kursuna yaşları 15’le 40 arasında değişen 17 kursiyer katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerde kadın çiftçilere 9 gün boyunca arıcılıkla ilgili teorik ve pratik bilgiler uzman personel tarafından verildi.

Kurban öncesi denetimler

Kentte kontrolsüz, belgesiz hayvan nakillerini önlemek, hayvan sağılığı ve refahının sağlamak amacıyla Onikişubat İlçesi’nde, veteriner hekimler kolluk güçleri ile birlikte yol kontrollerine devam ediyor.

Domates güvesine karşı feromon tuzak

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde ise domates güvesiyle mücadele çalışmaları yürütülüyor. Sofralık ve salçalık domates ekimi yapılan yaklaşık 2 bin dekar alanda domates güvesine karşı feromon tuzakları kuruldu.

Ürünü domates güvesinden korumak ve üreticilerin planlı ilaçlama yapmasını sağlamak amacıyla yapılan tuzaklama çalışmaları devam ediyor.  

Halk sağlığı için gıda kontrolleri

Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri gıda kontrollerine aralıksız devam ediyor. Kovid-19 salgını sürecinde önem kazanan gıda güvenliği halk sağlığının da vazgeçilmez temelleri arasında. Bu kapsamda gece gündüz denetimlerini sürdüren Tarım ve Orman ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan çok sayıda işletmeyi denetleyip bilgilendirme çalışması yaptı.

Elma iç kurduyla ilaçlı mücadele

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri elma bahçelerinde yürüttükleri çalışma kapsamında elma iç kurduna karşı ilaçlı mücadele başlattı. Üreticileri zararlılarla mücadele konusunda bilgilendiren ekipler ürün kalitesini korumak amacıyla gerekli görülen bahçelerde kontrollü ilaçlama yapılmasını sağlıyor.

Hayvan sağlığı için aşılama

Koronavirüs salgını sürecinde daha da önem kazanan hayvan sağlığı da Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün gündeminde. İlçe Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri küçükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme alışması yürütüyor.
Kahramanmaraş il müdürlüğü denetim hayvan sağlık elma ilaç